DAILY

Hejdåsverige!

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-31 @ 13:58:59
Nu beger jag mig. Vi hörs om en vecka.

Puss godingar.

Claesdotter.

DAILY

if your not the one, then why does my soul feel glad today....

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-31 @ 02:11:54
Nu har jag packat ner de mesta i stora resväskan. Bara handbagaget som ska packas och ett par enstaka grejer jag kom på nu som jag vill ha med mig samt klänningen jag ska hoppa in snabbt och köpa imorgon. Mamma tänkte köpa den förut när hon var på Oden och jag var på Överby men hon glömde av de och fick lite ångest så vi ska ta svängen förbi. Tror hon skulle ha något med. Så blir Trollhättan-Göteborg ist för G- vårgårda mot landvetter, de gillas!

Nu är jag lite smyg hungrig. Ska äta upp min andra kvart av pizzan då jag inte kunde äta mer förut. Sen ska jag se klart på snabba cash och försöka sova. Ska upp tidigt imorgon och göra iordning resten.

Nattis.
Claesdotter.

DAILY

I was born to this world for loving you...

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-30 @ 17:26:33

Nu är man hemma igen. Vilket regnväder vi har! Lite mysigt är de när man spenderar tiden inomhus.

Lillebror kom hit nu och jag ska färga hans hår brunt. Han insåg att man kan ha långt och endå färga håret brunt :) Medans ska han få vara smakråd åt mig när jag ska börja packa ner lite saker inför resan imorgon. Börjar bli lite pirrig nu.

Puss.

Claesdotter.


DAILY

too much is...never enough

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-30 @ 02:16:14



Då var man lite mörkare i håret iallafall. Skönt att man färgat ögonfransarna med, så slipper man mascaran :) Bara läpstift sen är de klart !
Nu ska jag kolla på snabba cash och förhoppningsvis så somnar jag till den då jag planerar att gå upp klockan nio för att fortsätta med tvätt som jag har gjort hela kvällen nu. Och sen bär de av till Trollhättan för att hämta min baseball jacka som varit på lagning, köpa klarrött nagellack och ta en fika klockan ett(?).

Just nu för jag en konversation med Jonas via sms, om man kan ha långt hår och endå färga de brunt innan man klipper sig eller om man ska vänta tills man kan klippa sig kort? Den mannen har stora funderingar alltså.

Puss på er.
Claesdotter.

P.S Vet en mamma som kommer bli lite vrång när hon vaknar imorgon. Någon, jag säger någon katt har rivit ut hennes soppåse. Såg de nyss då jag var ute med schippen. Dock har jag bara mina misstankar på en katt.. scabers!(min katt). Och de är ju de jag kommer få höra imorgon. Hihi, ska säga att hon varit inne hela natten och se ut som ett frågetecken ^^ D.S

God Natt, sa en flicka i hatt.


DAILY

N.A

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-29 @ 14:33:18

Har rensat lite nagellack och kokar ett ägg på spisen. Nu väntar jag på att naglarna ska torka så att jag kan äta ägget. Tog bort de gröna nagellacket i morse då jag blev mäkta besviken på de igår. Gillar inte när man får den där känslan som man får när man målar med vitt nagellack. Tycker inte de är så tajt. Nu är dom röda och fina igen. Matchande med mitt läppstift :)

Jag borde hänga tvätt och tvätta tvätt, för de ska vara torrt senast imorgon kväll då jag ska ha packat klart. Men känner inte för de nu. Är trött och mår dåligt fysiskt. Jag kan fortfarande inte förstå att jag reser på Lördag ? Och landar på Söndag!
Men nu funderar jag på att antingen ta tag i en tvättad tvätt eller om jag ska slumra en stund och få mer energi efteråt?
Klockan fyra ska jag iväg och sola, då får jag vila iofs. Men sen efter de så ska jag till frissan! Ska bli mer brunhårig än blond som jag var innan. Konstigt att dem bara spårlöst försvunnit och inte lämnat ett spår efter sig :|

Claesdotter.


DAILY

Dogfamily

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-29 @ 12:57:39




Fullpackad bil med bestående familjemedlemar.


OUTFITS

Utkast: Juli 29, 2010

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-29 @ 12:45:49

Efter att ha rensat bort spindelbon och deras matföråd i fönsterkarmar och dylikt tog jag en liten siesta!
Sen fick de bli en dusch och lätt sminkning innan Hanna kom och hämtade mig och vi for till Trollhättan för att hämta hennes Lillebror och Patrik 2.01 som hade varit och sett Trollkarlens Lärling?
Fick vänta på dem på Shell i tio minuter så vi gick in för att se om vi skulle ha något, jag antyde på att jag ville ha mat. Hanna frågade om jag ville till Donken?, och visst ville jag de. Gillar all sådan där skräpmat förutom sånt som finns på Pizzerier då vi har fem med 100 meters avstånd emellan, första börjar efter 100 meter ifrån mitt hus. Kan lätt bli tröttsamt

Idag har man iallafall:
Fått hjälpt mamma att städa.
Tvättat maskiner jag ännu inte hängt upp...
Solat.
Insett att saker har blivit bättre fast jag trodde det skulle bli sämre.
Insett att fulla människor är osmarta människor. Pratar ett helt annat språk. Nykter människa+onykter människa= noll kommunikation.
Åkt till Trollhättan och ätit på donken för tredje gången denna veckan.
Blivit iaktagen och svarat på Hannas telefon där personen i luren visste vem jag var och vad jag gjorde. De visade sig bara vara conny.
Varit inne på krogen nykter.
Blivit friad till.
Kunde ha sett en naken granne. Mörkret döljde denne dock.
Pratat i telefon med en mycket trevlig och rolig person.

Claesdotter


DAILY

Myboylolipop

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-28 @ 12:10:32

Nu ska jag hjälpa lilla mor att städa.

Tjing.

Claesdotter.


NEWS

Innehållet av påsarna.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-28 @ 04:01:15









Den här gången gjorde jag kloka köp för allt matchar med varandra. Så tråkigt bara när de inte alls ser lika snyggt ut som verkligheten.
Nu är jag trött... vet knappt hur jag ska skriva.

Godis.
C.


VIDEO

noll tolerans

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-28 @ 02:47:02

Va sa en saja? Ho e ente rektet klocker den däringa!

P.


DAILY

Miljöskadad

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-27 @ 22:03:13


Ont i fötter och ben. Var ute och handlade i 6,5 timma. Fick ställa mig i fokus på maxi då mamma tappades bort. Hon hittade dock mig efter 7 min. Jag har insett att jag blivit miljöskadad av min mamma. Kan inte ta varor som står längst fram eller varor där den kan ha en liten vikning på sig. Detta har jag fått se hela min uppväxt där mamma står på tå för att nå den perfekta förpackningen. Detta har alltså miljöskadat mig fått mig att göra likadant. Kan ibland vara bra då de kommer fram en lång trevlig karl och frågar om jag behöver hjälp.

Inne på maxi kom jag även på tankar om att de är ganska snuskigt med all packiterad mat. Vad vet vi om den? Vem har pillat och hur tog den sig dit? Hur länge har den legat där egentligen? Hur såg grisen ut?
Fick ingen matlust alls. Fick mig att tänka att jag faktiskt vill köpa grisen i säcken och inte "grisen i säcken". Varför kan inte färskvarorna bara komma tillbaka?
äh, ska öppna en vingård/bongård med mina egna grönsaksland och frukträd. Håller låter de? Underbart!

Claesdotter.

DAILY

Sinnessjukt vad de stämmer.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-27 @ 05:35:41

Goda egenskaper
Fisken är mjuk, känslig och förstående som person. Du har mycket lätt att känna medkänsla för andra människor och känner aldrig någon avundsjuka. Ditt varma hjärta gör dig till en mycket omtyckt person.

Fisken är romantisk och drömmande i sitt sinne. Din intuition är stark och du är lyhörd för stämningar i din omgivning som andra kanske missar. Fantasi och humor har du gott om.


Mindre goda egenskaper

Din känslighet gör ibland att du tenderar lägga för mycket energi på oro och ängslan. Ofta visar sig denna oro vara helt onödig.

Ditt dagdrömmande gör att du ibland blir slarvig med dina sysslor. Många ser dig också som lite passiv, flyende och alltför hemlighetsfull.

Fisken kan ibland ha svårt att skilja sina dagdrömmar från verkligheten. Du lever gärna i en idealistisk fantasivärld och blir onödigt besviken och sårad, när den sanna verkligheten attackerar dig.


Så tänker du

Du tycker inte riktigt om den trista, gråa vardagen utan behöver omväxling och ett högt tempo för att må bra.

Känner du av tristess eller någon form av hinder eller hot flyr du gärna in i din inre känslovärld och fantiserar och romantiserar.

Du tänker och planerar i stora och breda perspektiv, men ofta faller dina goda idéer på ett lite dåligt självförtroende.


Yrken du passar inom

Din fantasirikedom och konstnärliga läggning gör att du passar bra inom konst, musik, film och litteratur.

Din intuitionsförmåga och mjuka känslighet gör dig också till en bra psykolog, präst, läkare m.fl.

Ditt affärssinne skulle kunna vara bättre, men med rätt medarbetare skulle du säkert bli en varm och uppskattad egenföretagare också.


Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

Du har en mycket idealistisk och romantisk syn på kärleken. Du söker ett speciellt ideal och blir ofta besviken då du inte hittat rätt.

Du behöver någon att känna dig stabil och trygg med, men samtidigt någon som förstår att du inte vill bli "infångad". Du behöver också få känna din frihet.

När du hittat den rätte använder du ömt din romantiska och fantasifulla läggning, och gör förhållandet varmt, spännande och omväxlande.


Vatten

Vatten kännetecknas av grunden för uppståndet liv, men också av kall gåtfullhet.

För forntidens människor var havet något mystiskt och okänt, något man bara kunde se ytan på. När man lärt sig bygga båtar och begav sig ut på haven, försvann rädslan allt mer.

Egenskaper som tillskrivs vatten är harmoni, känslighet och lömskhet. 

Neptunus

Neptunus symboliserar fantasi, illusioner och mystik. Den alstrande energin är harmonisk och romantisk. Symboler som inlevelse och förståelse är tydliga.

Det vilar också ostruktur, verklighetsflykt och förvirring i planeten.


DAILY

vidunder

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-27 @ 05:26:29



Sa till kassörskan att jag bara var lite hungrig, hon erbjöd mig en cheesburgare och en liten cola. Jag sa att de räckte med de som visas på ovanstående bild.



Nu undrar jag, åt jag även upp min överläpp?


Jag måste skaffa en kvälls/dagsbok. Kommer sitta om 46 år, läsa och undra vad jag var för en liten filur.
Inser nu att de finns alldeles för mycket smarta tankar i min hjärna som jag inte kan dela med mig. Just för att dom är smarta och just för att många människor inte skulle förstå mitt sätt att skämta, tänka eller faktiskt mena.  För när vet jag att jag menar allvar?
Albert Einstein var fisk precis som jag och han uppfann glödlampan, undra vad jag ska åstakomma?
Kanske låter som en ynkrygg nu som inte vågar stå för vem jag är. Men vissa saker är nog bara menade för att vara hemliga. Dock har jag låtit mig bli mer som mig själv. Låtit mina tankar tala högt. Jag bryr mig inte. De är så här jag är. De kanske inte är alltid såhär jag vill vara men gud hade humor med mig. Ibland kan jag känna mig så unik, speciell, annorlunda att jag skulle kunna tro att jag skulle överleva att bli påkörd av ett tåg. Mirakel har skett. Humr.. de är sånna här saker jag ska hålla i min kvälls/dagsbok. Kanske inte så smart men väldigt annorlunda?

Ibland tror jag till och med att jag tänker för mycket så att jag tänker för lite.
Och ibland, ibland .. så önskar jag att jag var mer vanlig, mer "normal" mer tråkig. Mer tyst. Jag har försökt. Men jag spricker om jag inte får tala ut om de jag tänker. Åsikter blandat med undringar. Jag kan ex. sitta och undra varför de heter nyfiken i en strut? och inte nyfiken i en kopp? Analysera detta och kanske komma fram till att nyfikna hamnade i en strut, de straffades med strut för de var en hemskhet att vara nyfiken. Lägga näsan i blöt? ha! Vilka frågatecken. Vilken meningslöshet.

Gillar väl att tänka på meningslösa saker då.

Nu ska jag skriva i tystnad.

C.

p.s inatt har jag provat kläder och strippat inför en osynlig publik d.s


VIDEO

lostcontrol.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-27 @ 05:06:11



Rättat mig själv med ett "ut i världen".

C.

DAILY

nattsudd

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-23 @ 03:18:28


Jag sitter sömnlös om nätterna. Himlen är aldrig såpass klar att jag kan se stjärnbilderna på nattens täcke. Skuggan försvann för flera timmar sedan och solen är där det inte är natt.

De är nu jag vill skriva om viktiga saker. Om saker som aldrig upptäcks. Om saker bara jag fått veta. Men något sådant finns de inte. Jag vet bara....att de i varje människa bor de en ensam själ. Att kärlek inte övervinner allt? Eller att de bara kan uppstå "Libido" och aldrig kärlek? Är Libido en defination av kärlek eller är kärlek en defination av Libido?

Vad är de som får oss att vilja vara kvar med just denne, tills hjärtat slutat att slå? Finns de inte fler? Och gör de inte de. Vad är de då som får oss att vilja fortsätta utan denne?

Hur vet vi att vi redan passerat den vägen? Hur kan vi veta att vi är påväg mot samma håll när allt runt omkring aldrig ser desamma ut, bara få liknelser?

Jag vill vara där. Men genom dina cirkulära ord börjar allt om från början när vi börjat få fotfästet.

Hade det ens hjälpt oss om vi så vore perfekta för denne människan? Hade då något fint speglats tillbaka på våra ansikten på en ensam gata?

Det är nu vi ska sluta, de är nu vi ska låta oss själva rulla in på nya vägar. Det är nu vi ska inse att de vi tror är bra, inte är så fint för någon annan som vi hade hoppats på. En känsla räcker inte till för två. Tankarna blandar sorg med glädje. Den ena viskar, du dög inte som du var medans den andra säger du är för bra för att värdesättas. Få människor förstår värdet av någon annan som bara bryr sig om den.


DAILY

I fall to pieces without you.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-23 @ 00:58:30
Har knappt sovit något alls inatt. Tror jag somna till lite vid sju i morse och har vaknat med jämna mellanrum för att spotta då jag inte ens kunde svälja min egna saliv. Vid halv elva stod jag inte ut längre och steg ut för att släppa ut Schippo. Då ska de vara kaos på balkongen för att några nissar ska stå där och måla. Går in igen och får lätt panik för att jag tror att jag är fast i min lägenhet. Bestämmer mig för att gå ut igen efter någon minut med Schippen på axlen. Mamma öppnar inte dörren och han är olydig och efter en sömnlös natt och ond hals klarar inte mitt humör de och börjar smått att gråta på gräsmattan. Plingar på mammas dörr för andra gången och då öppnar hon och jag lipar. Kan varken prata eller svälja. Mamma ser vita beläggningar och tror att de är halsfluss och ringer doktorn som säger att vi får akuttid klockan 14.00. Och jag går inte till Läkaren i onödan. Blir lätt svimfärdig av att bara sitta i väntrummet. När jag var liten gillade jag att gå till Doktorn. Då fick man bamse-stickers med lille skutt och katten på . Sen leksak av mamma för att jag varit duktig. Dock fick jag pressent av henne idag med.
De visade på provsvaren att jag hade halsfluss, så nu ska jag äta pencilin i 10 dagar och grugla något grönt som ser ut som farlig absint.
Mamma köpte massa nyttiga och goda saker till mig på ICA efter läkarbesöket. Även hur stor jag blir finns de ingen som kan skänka mer tröst till mig än mamma <3 Värd mer än världens alla rikedommar tillsammans. Ska bo hos henne tills jag mår bättre.


Fårliga grajor..

Ska nog ta mig lite glass snart. Sen är de väl dags att grugla igen innan läggdags.

Ingen puss.
Claesdotter.

VIDEO

If I were a wife, you would be my husband.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-22 @ 02:52:09

 
Det har blivit mycket värre nu. Gör en sådan här ---> >_< grimars varje gång jag sväljer. Måste vara för att jag inte varit sjuk på ett år som gör mig känsligare och gnälligare. I högstadiet var jag ofta sjuk. Då kunde jag till o med uppskatta de. Vilket pucko!
Hur kommer de inte vara imorgon? Buhu vågar knappt tänke på de. Kommer jag kunna sova? Har tagit en treo..inte ens den hjälpte, samt sånna där starka halstabbletter. Känns som jag aldrig haft så här ont. Men de har jag granterat. Vissa onda ting glömmer man fort.  Måtte de inte vara halsfluss ? jag ber dig!

Claesdotter.

DAILY

noodles

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-19 @ 06:45:02


Äter nudlar,sitter och smider planer inför morgondagen och lyssnar på låten jag lyssnat på i tre dagar nu. Schippo mobbar katten som vill vara i sängen genom att barriera vägen ditt för att han anser att min mat är hans och ingen annan ska få vara i närheten utav den ifall de av händelselika skäl skulle bli något över. Kanske är säkrast så, då katten och jag precis brottades om en knäckemacka.
God Morgon föresten!

VIDEO

Nr 1.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-19 @ 04:42:32

DAILY

When it's over.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-18 @ 04:42:33



Har varit "kalas" dagar i staden. Jag bestämde mig för att jag har börjat ogilla att känna mig onykter. När man tänker efter. Jag anser att jag är mig själv väldigt mycket även påverkad, en aning spontanare, en aning mer impulsiv och en aning otänkande inför visa saker. Sen släpper man alla dåliga tankar. Man befinner sig bara i nuet. Men de är väl dom där detaljerna som man kanske vill skippa. Jag vill göra saker för att jag vill de alla andra gånger också. När man är som man brukar. Nu blev de lite fel kanske, jag gör alltid saker jag alltid vill göra fast ibland kanske man handlar för snabbt? Man tänker liksom inte riktigt till.
Jag pratar nog även för mycket. Vill ha lika mycket att säga dagen efter eller lika lite att säga dagen innan.

Jag svamlar. Hur som helst så gick jag inte. Inte någon av dagarna. Är trött på att allt alltid ska se likadant ut. Trött på alla människor som befinner sig där. Vilka är dom? Vad gör dom där? Och vad vill dom? Och varför pratar du med mig nu?
Måste alkohol infinnas i allt för att de ska vara roligt? För att vi ska våga ta för oss? Så typiskt svenskt, så typiskt mellanmjölk. Lättmjölk. Eller kanske bara en standard?

Ikväll kanske jag drar dit för att se på fyrverkerierna och fallenutsläppen. Fina saker, fina toner med fina människor. Som mig och som dom.

Vem är du om du inte är honom?



Förövrigt har jag haft en trevlig lördag. Pizza och film med mamma. Handen som gungar vaggan. Jag blev lite småarg så de passade väl sig då med ett trevligt telefonsamtal. Sen kom lillebror och berättade om vad han varit ute på.
Sen kom Tobias Kegel förbi innan sin hemgång och jag trodde att de var någon helt annan som Schippen skulle springa fram till och hugga i benet då jag var ute och rasta honom. Som tur var de inte de. Och nu sitter jag här och tänker.
Sova nu.


Claesdotter.

DAILY

Be like that

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-17 @ 04:49:07
Ibland när jag lyssnar på en riktigt bra låt, får jag bara lusten till att ta på mig ett par skor, ut och gå och aldrig mer komma tillbaka. Inte för de att jag är så trött på livet här. Utan just för att vi kanske bara lever livet en gång. Iallafall i denna kroppen. Vill bara göra något nytt, något annat, se andra saker.
Sen om jag skulle vilja kan jag ju alltid ta på mig dom där skorna igen och gå samma väg tillbaka.
Jag vill chansa. Göra något knäppt. Något ovanligt.
Men vi styrs. Hur kan vi klara oss utan alla måsten? Hur fungerar vi utanför samhället?
Jag vill bli min egen och sluta styras. Leva utanför tiden, den som styr oss mest av alla. Varför kan vi inte följa våran egna tickande?
Stress kommer utav tiden och sjukdomar kommer utav stress.



Nu säger tjejen Good Night, sleep tight.

Claesdotter.

DAILY

onsdag, 14 juni

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-16 @ 03:39:46
Min väckning blev redan klockan 10.30. Stig, fastighetsskötare plingade på dörren och en yr och nyvaken jag vinglade upp och öppnade dörren. 
- väckte jag dig?
- nej inte alls.
Varför säger man alltid när någon ringer på mobilen eller dörren att man inte alls blev väckt? Jag gör de om inte folk ringer jättetidigt. Kanske bara vill förneka att jag är en slappis på "morgonkvisten". Har man endå inget viktigt att gå upp till så. Älskar min säng på morgonen, dock inte lika uppskattad på kvällen.
volym
Off we go to the city. Hanna skulle göra sin teori. Medans, gick vi snurr inne i massa konstiga butiker med massa konstiga saker. Efter de gick vi in till willys. Gick runt med högsta volym på mp3n. Jag har ingen social kompetens så när jag är ute och "umgås" med folk har jag propparna i öronen så jag knappt hör vad di andra säger. Skulle hur som helst knäppa ett kort på mor och Gill, skymtar två flaxande händer på andra sidan frysdiskarna. Där står en gubbe med armarna brett isär som att han skulle ge mig en stor kram och med ett flin som var 20 cm brett. Jag uppfattade inte föräns efteråt att de var ett kort han ville jag skulle ta.

Sen blev de fika och efter de begav vi oss för att se om Hannis klarat sig och visst hade hon de och så klart är de Gillis som ska ha rätt på hur många rätt ho fick. Harenäran Hanna!
Sen for vi till Vbg och inhandlade godaste kycklingsalladen på kalasboden. Hanna körde som en king!

Väl hemma skulle vi bara käka och köpa något till Hanna bege oss till svenssons och dricka något glas vin. Slutade med att vi gjorde slut på en bag in box, snackade resa till Turkiet och drog till krogen på öl och pizza. Vidare till Gunna och Conny och sen en sväng på mammas altan.


DAILY

papercut

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-14 @ 04:12:18

Hey lovers.

Sitter just nu med knäckemackan i ena handen och skrivandes med den andra. Väntar på att bordeaux nr.69 ska torka så jag kan slänga på en film och försöka få ett möte med John. Inte för jag är trött. Inte de minsta faktiskt. Eller kanske lite. Gav precis ifrån mig en gäsp. Men innan den. Har grejat hår hela kvällen/natten. Färga de så att jag är tillbaka som blondette igen. Ogillar att vara helt ljus. Konstigt hur dom bruna slingorna bara försvann? Så energin har varit på topp. Längesen jag kände mig så klar och utvilad. Känner mig glad.

Har beställt väckning klockan 11.00 imorgon. För att klockan 13.00 ska jag vara färdig för då åker vi till stan jag och mammi med H&G svensson.

Puss mina hjärtetussar.
Claesdotter.


DAILY

Matheld Alai

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-13 @ 03:30:27



Hej skogstomtar.
Just nu tror jag, att just i denna värmen är väldigt fördelaktigt för kvinnor som bär burka även fast de nu ska förbjudas på ett X antal platser i världen. Dom måste ju vara hur härdade som helst ifrån värmen med alla di där pallterna. Sen säger dom ju att de tydligen ska kyla ner. Men de är väl vanan.  

En svensk Claesdotter blöter både ner fötter och strumpor med iskallt vatten och ligger nu med droppande fötter i sängen. För är foten varm, är du varm och är foten kall är du också de. Kalla mig smart, vrickad eller idéfull. Tänk om de befinner sig någon här i världen som just nu gör precis samma sak som mig. Ligger med nedblötna strumpor i sängen för att kyla ner sig ifrån en plågsam värme?
För ibland blir jag förvånad när jag märker att vissa människor gör precis likadant som mig. Ibland känns de som att jag gör och tänker så knäppa saker att de nog bara kan finnas en sådan på jorden. Men de är då de går upp att vi trots allt är väldigt lika oavsett hår, färg, hud eller ögon.

Angående att Burkan ska förbjudas i många delar av världen. Vet inte riktig hur jag ställer mig till den frågan, om de är rätt eller fel?, bra eller dåligt?
Första tanken är väl att de kan vara bra för jämställdheten. Alla blir mer lika till de yttre. Ingen som utmärker sig. Iofs i dagens samhälle borde människor se de som vardagsmat och inte alls reagera och titta som att dom hade sett ett ufo.
Den andra är att de bara skapar osämja, uppror. Jag kan förstå de. Det är diskriminerande. Ska människor som bär burka inte få vistas på alla platser och förbjudas att komma in i andra länder?
Då tycker jag den männskliga rätten och friheten att själv få bestämma försvinner. Eller göra de vi står för. De tillhör ju deras religon.
Tänk tvärt om. Hade världen bestått av mest länder där dom bär Burka. Och dem beslutade att alla var tvugna att bära Burka istället. Hur skulle vi då känna?
Vi skulle bli upprörda, strida till sista droppen. Vem står bakom deras rygg? Vi har så mycket åsikter om alla andra. Hur bra är vi själva egentligen? Hur ser Sverige ut ? alkolism, knarkare, våldtäkter, horer springandes lösa på gatorna. I arabländerna har dom, dom instängda på speciella barer iallafall. Där har dom till o med ordning på sådant. Inget rännande sent på nätterna på streetan där inte.

Vi vet inte ett skit. Finns säkert dom som är förtryckta. Men jag slår vad om att de finns minst lika många som är de som inte bär burka. De jag tror att dom skulle må dåligt över är isånnafall att samhället gör som dom gör. Behandlar dom annorlunda.

Vi ser bara och tänker inte efter. Är du så bra? Med tuttarna upptryckta till hakan? Tänk på hur våra familjer framstår. Vad vi tillåter våra barn att göra och inte. Dom kanske bara skyddar deras egna ifrån en smutsig värld?

Claesdotter.


DAILY

awayfromthesun

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-12 @ 23:56:31
Förut så funkade allt bra. Jag trivdes, ville vara med mig. Men just nu känns de sådär som de kan kännas. Energin, lusten till allt annat tappas när man förstår att de aldrig kommer att bli så, som man hade hoppats på att de skulle bli. Äh, ska försöka tänka bort de nu. Låtsas som att allt var som de var innan. Som att du inte alls påverkat mig på något sätt alls.

Jag ljuger.. jag kan inte alls tänka bort dig, inte de minsta. Du befinner dig i mina tankar ofrivilligt och jag vill inte ens ha dig där.
De är svårt att låta bli, ibland känns de som att man gör såhär, tillåter sig för att man hellre har den där lilla glädjen delad med de som gör ont, än att vara utan alltihopa. På ett sätt vill man inte glömma. De finns ju bara en du. Dig vill man komma ihåg.

Mitt hjärta och jag kommunicerar inte alls bra. Jag har sagt till henne att vi måste tänka logiskt. Felet med henne är att hon inte tänker alls utan bara känner de hon gör. Jag träffar på så många människor och jag tycker om väldigt få utav dom. Jag har svårt att fastna starkt för personer. Få ett begär att vilja ha någon runt omkring mig. Jag är annars en person som gillar ensamheten. Också börjar jag helt otippat känna så för någon. Alltid för någon jag kanske borde stängt av mig för.

Skulle kollat på film nu. Har varken ro eller lust till de. Tankarna snurrar bara runt. Har legat i en timma och tittat upp i taket och lyssnat på samma låt om och om igen.

Vet inte hur jag ska göra just nu. Låta allt vara som de är eller ta steget ifrån och sluta påminnas att du faktiskt finns. Om de nu är möjligt? De är när jag tänker såhär de känns i henne. De är ett tecken på att jag inte vill vara utan dig. Utan fortsätta tycka om på avstånd. Hjärtat pratar.

Jag är nog en person där prästen skulle kunna stå och säga på min begravning, she died of a broken heart..
Så känsligt litet hjärta. Stark på många andra sätt. Men inte när de kommer till att känna precis de hon vill. Då kan de inte stå emot, inte bygga upp murar.

Kan man tycka om någon på avstånd?

C.


DAILY

..all kinds of time...

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-12 @ 04:10:26

Min ena hand luktar ost och den andra luktar blodig biff. Ska nu därför bege mig bort emot vatten och tvål och få lukta lite vilda blommor igen. Sen äta knäckebröd med skinka och päronhalvor. Och nu till de bästa.. jag ska kose ner mig i sängen, mojsa och sno in fötterna i täcket och titta på en film om manlighet. Sen ska jag sova skönare än jag gjort dom senaste 14 veckorna!

Pussen i pannan.
Claesdotter.

DAILY

Hospitol

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-12 @ 03:52:19

...


DAILY

meetmehalfway

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-12 @ 02:40:41
lördagens bravader.

DAILY

fredag.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-12 @ 01:15:53
Egentligen skulle vi haft myskväll ikväll. Men eftersom vädret var så fint blev jag sugen på en kall. Jonas med. Vi var sugna i smyg för varandra. Men sen förhandlade vi fram att vi minsann skulle spara myset tills på Lördag. Åkte till Ica och köpte mellanöl. Satt på min balkong till klockan 22.15, då tog vi cykeln. Jag laddade med en skön kudde på pakethållaren och satt med färddricka i handen. Ut på smala väger med bara åker runt omkring. Allt kändes så somrigt, allt kändes så bra, allt kändes så nostalgiskt. Vi bytte så att vi fick trampa båda två. Chaffören fick så klart serverat dricka i handen av passageraren. Tog en kisspause och tappar då ölen och Jonas uppfattar inte detta så vi får cykla tillbaka en bit. Vi var nog ute på en halvtimma. Perfect team!

Där ute blir de mystiska samtalämnen och poolhäng. Och låtarna mixades mellan .. han tog av sig sin kavaj och sparka av sig båda skorna .. till Kiss.

Runt fyra på morgonen när de börjat att ljusna igen bestämmer vi oss för att bege oss med trätälja hemmåt. Jonas anser att jag ska skjutsa hela vägen hem. Han ångrar sig när han påstår att jag cyklar alldeles för nära kanten och tror att vi ska ramla i diket. Så nästan hela vägen fick jag sitta på mjuk kudde på pakethållaren och ha en trevlig röst i örat.
Jonas påstod att de finns serbiska tigrar. En sådan vill jag hitta eftersom man kan få flera miljoner för en tasmansk och den har man endå hört talas om.

Tog sista ölen sju på morgonen och somnade strax därefter :)




DAILY

Torsdag.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-11 @ 23:57:55





Jag och Jonas går till ICA och inhandlar för en trevlig myskväll som skulle bestå av gosmat och monopol. Dock lyckas saker och ting aldrig bli som dom är planerade. Får sms mottaget av Marcus ´runt 19.00, som undrar om jag är på en öl, på krogen. Jonas titta tveksamt men sen bestämde vi oss för att gå med iallafall. Trevlig stund på uteserveringen och ägaren tyckte att "tjejen" skulle ha en gratis öl och mat. De tackar vi för. Sen efter de blev de disskutioner om att vi tjejor faktiskt har många fördelar till mycket.
Är de för att vi är svaga? hjälplösa eller bra på att utnyttja situationer? eller tror män att vi går att köpas?
i dont know, är inte tjejen som behöver de där. Eller som går att köpas. Gillar att ta hand om mig själv. Ensam är stark. Men bjuds de så tackar jag och tar emot.
Blev fler än en öl. Vid nio snåret ville vi dra ut, dock jobbade alla eller hade ingen lust att hämta oss så de fick bli sänglambada klockan 23.00.

C.

DAILY

sum.10

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-09 @ 20:21:32


Håller på att göra mig iordning för ? .. öh, ja de vet jag inte. Men vi tar de som de kommer. Nu ska jag pallta på mig. De är dyrt att ligga på topp!

Claesdotter.


DAILY

K

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-09 @ 02:58:12

Tudels!

Idag hade jag kanske kunnat bli den första att bli haffad av poliser för att jag inte plockat upp "min" hundbajs eller iallafall böter om vi inte ska gå till ytterligheterna. Den första i min stad iallafall, då vi inte ens har något polishus längre. Jag minns att min pojkvän ifrån Göteborg fann de väldigt roligt att polishuset var rosa. Då när vi fortfarande hade ett.

En polisbil åker förbi Ica när vi kommer ut, jonas säger - de är dig dom letar efter.
Sen kommer vi runt svängen innan mitt hus och där står polisbilen, ner för backen kommer två glada polismän(dock ingen snygging, män i uniform är annars väldigt hett) som pratar högt om att de verkar bo "vargar" i hela bostadsområdet och tittar ner på min lille plutt som börjar förbereda sig för att släppa lös en bajs. Dock börjar han lägligt när poliserna har ryggen emot. Jag glömde ju förstårs att köpa bajspåsar och smiter iväg snabbt.

Man kan nog få böter för sånt om man har riktig otur med vilken polisman man träffar? Är de en snäll kanske han ger mig en påse.

Nu kom jag att tänka på att de är förbjudet för oss att göra våra behov utomhus. Hur var de egentligen med nöden har ingen lag? Vad gör man om blåsan spränger eller magen kniper? Då tycker jag dom får lov att sätta upp fler allmäna toaletter! Iallafall innan dom kan ge mig böter ska dom ha klart för sig.

C.


DAILY

Juli 8, 2010

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-09 @ 02:21:26





Gårkvällen spenderades på min balkong med vittjut, ost och jordgubbar men en söt lillebror. Efter balkonghäng cyklade vi en liten tur runt stan.

C.

DAILY

håkanhåkansson

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-07 @ 20:59:17

... deeeee eeee eeen låååång väääääg neeeeeeeeeeer, och du skulle aaaaldriiiig raaaamla neeer..

.. är vad som susar i öronen just nu. Just precis nu, i detta tillfälle. Känns de som sommar. De gör mig lite glad och upprymd i kroppen. Vem kysste Elin bakom ryggen på Mari?
För på något sätt känns de inte riktigt som sommar. Kan bero på de vaklande vädret, skulle mer tro på vår.

Kom hem för en stund sedan efter en lite sen middag på krogen med Jonis. Så nu är jag så mätt att jag tror att jag lyckades lura Marcus att jag väntade barn när jag stötte på han, på ICA. Skulle ha tippat på månad 3. Vilken tur att de bara är mat!



Claesdotter.


DAILY

timefor..

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-06 @ 19:56:41

Vet inte hur djur gör men när jag äter vill inte jag ha en part 2 som äter ifrån min tallrik. Saga, katten, norpan ska alltid försöka norpa åt sig medans jag äter. Så fick skiva upp grillad fläskfilé för att få bort na.

Har precis målat andra omgången, ska nog strax kunna göra tredje lagret. Sen är de nog klart. Då ska jag spika och banka speciellt på väggen in till grannen. Jag gillar inte honom. Han slog mot min hund igår för att han gjorde ett litet gny för att han ha sexuella drifter just nu.

Claesdotter.


DAILY

fromchinatown.

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-06 @ 16:46:42
Fick noterar idag att jag är en ensamstående kvinna. Vart är då mina tio barn? Deprimerande. Jag kallar mig själv en ungkarlskvinna, ungkvinna lät inge bra. De låter mera maffigt, mera lyxigt. Ensamstående, vem vill kallas ensamstående? Låter så ensamt och missär aktigt.




Har precis varit och köpt tekoppar och fat ifrån kina, samt ett bord och två hyllor. Så nu ska här, spikas och målas. En bra kvinna reder sig själv, sa mor och slo bakut!
De är solklart att jag måste hitta någon stor och vacker tavla att hänga på vardagsrums väggen. Eller flera små. Flera små kan funka också.

KÖSS.
Claesdotter.

DAILY

Spaghetti

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-05 @ 18:34:49



Det inhandlades mer än de där. 5 kassar och 926 kronor fattigare på något som känns som att "stå i duschen och riva sönder 1000 lappar".
Hur som helst började där på vägen, någonstans inte gå bra för mig. Tappade min underbara bearnaise, så fick krypa ner på golvet på alla fyra för att få tag på den. Sen ger kassörskan mig irriterande blick som sa att, hemskt vad långsamt du packar.
Sen kommer vi till de allra roligaste. Jag cyklar. Fem kassar. Men som jag är så tror jag alltid att allt ska funka med lite vilja och teknik. Även fast de i praktiken är omöjligt. Tror jag lyckas rulla 500 meter sen upptäcker jag ett stort hål på en kasse och vågade inte riskera att få all mat uttappad. Skrattar för mig själv och ringer mamma som kommer och plockar upp maten.
Jag ska alltid ge mig på saker för att jag vill klara mig själv som sen inte helt och hållet håller. I vintras hände något liknande. Jag handlade mer än jag skulle och fick bära hem 5 tunga kassar själv. Det tog en halvtimma fast de bara skulle ha tagit tio minuter. Fick stanna ganska ofta. Marcus förstod inte ens hur jag lyckats få hem dom då knappt han orkade bära. Med lite vilja så funkar nog de mesta kontrade jag med.

När jag väl var hemma med maten så passade jag på att rensa skafferiet som hade årgång 2009. Bär hellre för mycket än går flera gånger så jag hade för mycket i famnen och tappade ut halva spaggetti paketet. Tur att man är på bra humör för annars hade jag nog kunnat lägga huvudet under kudden och inte pillat på något.

Nu ska jag tvätta.

Claesdotter.


DAILY

saturday sun

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-05 @ 14:23:27
Hej. Har bra bytt namn och plats. Annars är väl allt som vanligt.

Nu tänkte jag bege mig bort till ICA och inhandla följande saker:

sköljmedel
djurfrukost, middag och kvällsmat.
matilda frukost
kattsand
lök

Tjing,
Claesdotter.

DAILY

Välkommen till min nya blogg!

Published by Matilda Claesdotter, 2010-07-05 @ 14:10:19


RSS 2.0